• You can reach us here:

  Please e-mail us or reach out to us via this contact form if you want to visit us.

  Ambachtstraat 6-8, 1382 KG Weesp
  Bank: NL39 KNAB 0257 2022 69
  Bezoek alleen op afspraak
  0031651556226 of 0031629013401
 • Our full femkes family

  for a good comparisson, check this overview one more time;-)

  broken image
 • Facts, tips & tricks van onze daktenten

  broken image

  Dakdragers, een absolute must

  Zonder dakdragers geen avonturen

   

  Dakdragers

  Al onze daktenten staan of vallen met dakdragers (en dan vooral breedtedragers). Zij zijn van groot belang, want zonder de juiste breedtedragers is de daktent niet te monteren. Dakdragers zijn er in vele soorten en maten, maar mijn voorkeur gaat uit naar de dakdragers van het merk Thule; Zweedse degelijkheid en voor ons vertrouwd monteren.

   

  Je kunt de breedtedragers zelf kopen, lenen of huren bij je eigen dealer. Via topspace.nl kun je breedtedragers kopen of huren. topspace.nl heeft buiten hun hoofdkantoor in Breda ruim 80 montage locaties verspreid over het hele land. Hier monteren gespecialiseerde en gediplomeerde vakmensen op de juiste wijze de breedtedragers op je auto. Je hoeft alleen maar een dag of 3 van tevoren contact met hen op te nemen en zij regelen de rest.

   

  Mocht je in de tussentijd toch zelf een beetje research willen doen, kijk dan even op de site https://www.thule.com/nl-nl/nl/roof-rack/car-racks?q=hjVizDXjw Hier vind je in een oogwenk welk systeem je nodig hebt voor op jouw (kleinere) auto. Topspace kan je dan vervolgens op weg helpen. Op naar nieuwe avonturen.

   

  Let er wel op dat de afstand van het dak van de auto tot de bovenkant van de dwarsdragers minimaal 8 cm is. Ook moeten de dakdragers ca. 70 cm uit elkaar staan, maar ook weer niet verder dan 140 cm. Bij twijfel, neem dan even ruim van tevoren contact met mij op. Zeker als je dragers van de autofabrikant gebruikt is het handig om even door te geven. Ik kan dan kijken of er genoeg montage ruimte is tussen het dak van je auto en de onderkant van de daktent of bij dikke breedte dragers de bouten lang genoeg zijn om de tent te monteren.

   

  Dakdragers: statisch gewicht tot max. 300 kg. Rijdend max. 80 kg De statische dakbelasting (stilstaand, tijdens gebruik van daktent) is maximaal 3 tot 4 keer de dynamische dakbelasting of..........

  Voor meer informatie, in het Duits, maar super grondig uitgezocht kan je kijken op http://dachzeltnomaden.com/2017/11/20/dachzelte-und-die-zulaessige-dachlast/