• Review Peggy 2019

  The choice was quickly made. All the accessories were included in the price. I bought a Khosi and am super happy with it.

  Review Geert 2021

  Aha, ik begreep jullie niet toen jullie het over de kwaliteit van de ritsen hadden! Nu ervaar ik pas het nadeel van goedkopere ritsen, doorlekken en bijna onmogelijk om dicht te ritsen. Voor mijn volgende daktent klop ik wél bij jullie aan.....

  Review 4x4North 2022

  4x4 Noord

  Rooftent test

   

   

  We zijn er eindelijk, de vakantie is voorbij en dus ook de test.

  Vlak voor de grote reis van dit jaar kwam ik in contact met @norwegianexplorervans waar ik de allernieuwste tent van @femkesrooftoptents mocht lenen, femkes JoyCee! Sinds ik de tent geleend heb, heb ik hem getest om uit te vinden of dit een tent is die kan worden aanbevolen voor lange en zware reizen, maar ook voor degenen die op korte weekendtrips gaan. En ik kan nu al zeggen dat er weinig aan te merken valt op deze tent! Dus nu na een lange reis door bossen en velden, weilanden, heuvels en bergen, is de feedback er eindelijk!

   

   

  Na de eerste nacht in de tent moet ik zeggen dat hij aan al mijn verwachtingen voldeed. Hij is snel op te zetten en makkelijk weer in te pakken. De tent wordt geleverd met een dik traagschuimmatras dat een van de beste standaardmatrassen in een daktent is die ik ooit heb getest. De matras is comfortabel om op te liggen, zelfs als je op je zij ligt. Er is ook genoeg ruimte om de tent in te pakken met een dekbed en kussen erin.

  De stof is dicht genoeg om genoeg zonlicht buiten te houden tijdens de lange heldere nachten. Een groot pluspunt! Ik heb geen last gehad van condensatie, noch op het tentdoek, noch aan de binnenkant van het dak, noch onder het matras. De standaard 3D mesh anti-condensmatras onder de schuimrubberen matras is ook een groot pluspunt.

   

   

  Ik heb de tent meer dan 2 weken achter elkaar gebruikt en maar twee dagen zon gehad, verder is er alleen veel regen en wind geweest.

  De regendruppels weerkaatsen mooi op de stof en ik heb geen druppel water in de tent gevonden, zelfs niet toen ik de tent drijfnat inpakte. Elke andere tent die ik heb geprobeerd, bleef vochtig aan de binnenkant als hij nat werd ingepakt. Ik heb niet gemerkt dat de tent veel "blaast", zelfs niet bij harde wind.

   

   

  De tent heeft ook een aantal leuke (standaard) functies, zoals de buitentent die volledig kan worden verwijderd, opgezet met 6 stokken voor schaduw of 2 stokken bij winderig weer zoals op de foto's te zien is. De JoyCee wordt geleverd met een schoenenzak, wat ook fijn is bij slecht weer omdat het je schoenen droog houdt en je tent schoon. Je krijgt ook een organiser voor je kleding die je binnen kunt ophangen. De gasveren kunnen worden vergrendeld bij hevige wind of grote hoeveelheden sneeuw, zodat de tent niet midden in de nacht instort terwijl je slaapt.

   

   

  Het ontwerp van de buitentent is aerodynamisch, waardoor het brandstofverbruik laag blijft. De tent zelf is vrij licht en je merkt nauwelijks dat hij er is tijdens het rijden.

   

   

  Dus, kan ik femkes JoyCee aan iedereen aanbevelen?

  Het antwoord is een grote JA!